Selamat Datang


Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: Bila Kasih Menyepi

Hattan - Memburu Rindu

Lagu ni dari album solo pertama Hattan tahun 1991. sebelum tu hattan pernah bersama kumpulan FRU. lagu top masa tu Di hari mindaku terbuka. selalu keluar radio lagu tu. tapi lagu memburu rindu ni mmg best gila. kalau tak masakan dapat masuk ke Juara Lagu tv tahun tu. album hattan ni keluar saing-saing dengan album UG14. gua pun serba salah nak beli yang mana satu. dengar lagu bunga larangan tu pun tak kurang hebatnya. sempadan sempurna, impian terluka... tapi last-last gua beli album hattan. tak rugi rasanya sebab banyak lagu best dalam album ni. sampai sekarang gua masih simpan lagi album hattan ni sebagai kenang-kenangan.

Kejora - Bila Kasih Menyepi

Tak dapat gua nafikan, inilah antara lagu yang popular tahun 1990. selalu bersaing dalam carta-carta lagu di radio. Antara saingan masa tu ialah lagu-lagu ekamatra dan lagu eddie hamid (segalanya telah berakhir).


Projek - Firasat Kasihku


Lagu ni tahun 1990 gak. album kedua kumpulan Projek. bagus album ni. lagu semua sedap-sedap. tak rugi beli. mesti korang ingat lagi kat lagu ni kan. kat bawah ni gambar ahli kumpulan Projek.


Tag:

Selamat Datang Ke Blog ROCKGEMPAK

ROCKGEMPAK merupakan sebuah laman web lagu rock kapak yang menghidangkan lagu lagu rock 80an dan 90an untuk pendengaran lu orang. Semua lagu lagu rock kapak yang terpilih dan terbaik boleh lu orang dapati di sini. Selain dari mendengar gua cuba untuk memberi sedikit sebanyak info tentang lagu atau artis tersebut. Harapan gua ianya akan mengimbas semula ingatan kita pada lagu lagu rock kapak 80an dan 90an ini. Jika lu orang berminat untuk mencari lagu di internet, web ini juga menyediakan pautan pautan link ke beberapa laman web download lagu. Khususnya lagu lagu rock.
Kekalkan kesetiaan lu orang bersama RockGempak kerana laman web ini akan sentiasa dikemaskini dengan penambahan lagu lagu rock kapak pujaan lu orang. Hidup Rock Kapak

Tag: