Selamat Datang

Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: Bila Kasih Menyepi

Hattan - Memburu Rindu

Lagu ni dari album solo pertama Hattan tahun 1991. sebelum tu hattan pernah bersama kumpulan FRU. lagu top masa tu Di hari mindaku terbuka. selalu keluar radio lagu tu. tapi lagu memburu rindu ni mmg best gila. kalau tak masakan dapat masuk ke Juara Lagu tv tahun tu. album hattan ni keluar saing-saing dengan album UG14. gua pun serba salah nak beli yang mana satu. dengar lagu bunga larangan tu pun tak kurang hebatnya. sempadan sempurna, impian terluka... tapi last-last gua beli album hattan. tak rugi rasanya sebab banyak lagu best dalam album ni. sampai sekarang gua masih simpan lagi album hattan ni sebagai kenang-kenangan.

Kejora - Bila Kasih Menyepi

Tak dapat gua nafikan, inilah antara lagu yang popular tahun 1990. selalu bersaing dalam carta-carta lagu di radio. Antara saingan masa tu ialah lagu-lagu ekamatra dan lagu eddie hamid (segalanya telah berakhir).


Projek - Firasat Kasihku


Lagu ni tahun 1990 gak. album kedua kumpulan Projek. bagus album ni. lagu semua sedap-sedap. tak rugi beli. mesti korang ingat lagi kat lagu ni kan. kat bawah ni gambar ahli kumpulan Projek.


Tag:

3 comments:

PuteraDarulTakzim said...

Pratayuda Hattan punya jugak kan......sebelum atau selepas....

PuteraDarulTakzim said...

Kasih Di Hujung Senjata pon Projek punya lagu hits kan?

puteh said...

bro,aku nk tanye la..ko ade xtracklist album kejora-dalila?aku harap sgt2 ko leh kasi..(^_^)