Selamat Datang

Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: Aroma - Aroma Asmara

Junction - Lumrah

Sebuah lagu yang dipetik dari album kedua Junction yang berjudul Penentuan. Album diterbitkan pada tahun 1989 yang turut mengandungi beberapa lagu yang hits antaranya Monolog Untuk Rina, Kisah Cinta Antara Kita dan Cinta Sejuta Warna. Merupakan album terakhir bersama Hatta sebelum beliau bergerak secara solo.

Leez - El

Salah seorang penyanyi rock wanita yang pernah muncul dalam industri hiburan tempatan. Lagu dipetik dari album Jendela Hidup pada tahun 1989.

Aroma - Aroma Asmara

Lagu ini dipetik dari album sulung kumpulan Aroma yang diterbitkan oleh Nicky dan Kudin (Headwind) pada tahun 1990. Aroma dianggotai oleh Ucop, Mazli dan Jamal. Mereka bertiga bukanlah kumpulan pemuzik tetapi mereka semua adalah penyanyi yang dipertemukan oleh syarikat rakaman Polygram seterusnya membentuk satu kumpulan. Ucop juga merupakan penyanyi kumpulan rock Hatty yang popular dengan lagu Bencana Cinta.


1 comment:

TJ said...

ok best ... keep up gud work