Selamat Datang

Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: Cerucuk Rapuh Menggugur Impian

Laksamana - Hadirlah Kasih
Dari album pertama Laksamana - Syukur (1991) yang turut memuatkan lagu-lagu hits Gugurnya Bunga Cinta dan Akulah Kekasihmu. Album diterbitkan oleh Ismail Ahmad Nawab.

Axthara - Cerucuk Rapuh Menggugur Impian

Dipetik dari album sulung Axthara berjudul Cerucuk pada tahun 1991. Pada tahun 1993 Axthara telah menukar nama kepada Samudera.

Masa Scarecrow - Persandingan Abadi
Lagu yang menjadi sandaran dalam album terakhir Masa Scarecrow berjudul Rhythm Mixed pada tahun 1992.

No comments: