Selamat Datang

Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: Siri Bercakap Dengan Jin

Junction - Tamar Jalis (Siri Bercakap Dengan Jin)
Lagu heavy metal yang dipetik dari album ketiga Junction berjudul Petualang pada tahun 1990. Menampilkan vokalis baru Acid menggantikan Hatta.

Lipan Bara - Arasy
Diambil dari album Lipan Bara berjudul Tandatanya pada tahun 1991. Menampilkan vokalis baru One menggantikan Yell (albino).

Destinasi - Semangatku
Antara lagu yang dinyanyikan oleh kumpulan Destinasi dalam album Rock Galactica keluaran Warnada tahun 1989.

No comments: