Selamat Datang

Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: StraTG - Rentak Mat Metal

Firstly, gua memohon maaf kepada pengunjung-pengunjung blog ini kerana lambat meng'update' lagu-lagu terbaru. Ada beberapa komitmen penting yang perlu gua selesaikan beberapa hari yang lepas.

Rockgempak kali ini akan dipenuhi dengan permintaan oleh saudara Nasirudin Nasli. Buat yang lain gua akan cuba tunaikan permintaan korang jika lagu yang diminta bersesuaian untuk dimuatkan dalam blog ini dan ada dalam simpanan gua.

Laksamana - Itulah Caraku

Lagu ini dipetik dari album sulung Laksamana berjudul Syukur pada tahun 1991. Album diterbitkan oleh Ismail Ahmad Nawab dan dibantu oleh Nasir Ahmad Nawab selaku penolong penerbit. Kumpulan yang popular dengan lagu Gugurnya Bunga Cinta ini dianggotai oleh Nizam Arjuna, Man Second, Lax Mira dan Jumier.

Stra T.G - Rentak Mat Metal

StraT.G adalah sebuah kumpulan yang merakamkan album sulung pada tahun 1992. Album ini diberi judul Kau Mutiara Segalanya berkonsep heavy metal dan diterbitkan sendiri oleh kumpulan StraT.G. Lagu Rentak Mat Metal adalah ciptaan Kiya dan lirik oleh Hairy. Kumpulan StraT.G dianggotai oleh Hairy (vokal) Bogo (gitar) Bob (bass) dan Man (drum)

StraT.G - Generasi Baru

Sebuah lagi lagu yang dipetik dari album StraT.G. Lagu ciptaan sepenuhnya oleh Hairy.


2 comments:

iskandarX said...

Askum bro... lagu Stra T.G - Rentak Mat Metal dengan StraT.G - Generasi Baru tak boleh play. dia tak lading pun..

rockgempak said...

telah diperbaiki. thanks IskandarX.