Selamat Datang

Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: Mengukir Impian

Keno - Mengukir Impian

Kumpulan Keno diketuai oleh Man Greng (ex-bassist Gersang). Lagu ni popular pada tahun 1992. Gitaris kumpulan pula adalah Kiya (ex-gitarist Vagrant). Album sulung Keno ini diterbitkan oleh Man Greng sendiri sementara Rahim Maarof bertindak sebagai penerbit vokal.


Lord Justice - Cinta Berakhir

Lagu ni pernah dinyanyikan oleh Ella &The Boys. dinyanyikan semula oleh kumpulan Lord Justice yang mana gitarisnya adalah Lord sendiri (gitaris kumpulan Ella & The Boys). Vokalis Lord Justice ialah Atie (Moshek)


Tag:

No comments: