Selamat Datang

Gua percaya lu orang yang menjejaki blog gua ini terdiri daripada mat-mat rock yang pernah melalui zaman kegemilangan rock kapak satu masa dulu. Pada ketika itu industri hiburan sangat meriah. Boleh dikatakan setiap hari ada saja lagu baru yang keluar. Pelbagai band muzik yang muncul dengan bermacam-macam nama membawa killer song masing-masing. Walaupun sekarang zaman telah berlalu, tapi lagu-lagu tersebut masih menjadi kegilaan. Syarikat rakaman dan stesen radio juga berlumba-lumba mengeluarkan semula lagu-lagu popular tersebut. Tapi sebenarnya ada banyak lagi lagu-lagu yang popular dan sedap didengar yang tidak lagi diperdengarkan kepada umum. Dalam blog ini gua cuba untuk memperdengarkan sebahagian lagu-lagu tersebut yang juga menjadi pujaan gua pada ketika itu.

Rock Kapak: Juara Lagu 1991 (part 2)Ini adalah sambungan prebiu JUARA LAGU 1991 yang pernah gua tulis sebelum ni. Part 1 boleh lu orang semak di sini
Klip video di atas memaparkan beberapa lagi persembahan artis yang bertanding pada malam itu.

Keputusan JUARA LAGU pada malam itu.
JUARA LAGU: Takdir Dan Waktu - Mega (Rahim Othman/Juwie)
Kedua: Setelah Aku Kau Miliki - Shima (Saari Amri/Azida NS)
Ketiga: Tiara - Kris (M Nasir/M Nasir)

Persembahan terbaik pula dimenangi oleh Shima. Tempat kedua diraih oleh kumpulan Damasutra diikuti oleh kumpulan Kris di tempat ketiga.

Rata-rata ramai yang mengatakan inilah pertandingan JUARA LAGU paling sengit dalam sejarahnya. Tahun berikutnya format pertandingan telah diubah dengan wujudnya kategori-kategori bagi setiap pencalonan lagu dan format tersebut kekal hingga ke hari ini.

No comments: